Yecla wijnroute in Murcia: wijnbars, restaurants, markten en verrassende plekken

19-02-2021
Uitzicht op Yecla, bron Wikipedia,  Enrique Íñiguez Rodríguez
Uitzicht op Yecla, bron Wikipedia, Enrique Íñiguez Rodríguez

Tussen de vlakten van La Mancha en de kust van Murcia ligt de enclave van de stad Yecla, waar meer dan 7.000 hectare wijngaarden opvallen, die, net als Jumilla en Bullas, hun eigen wijnroute hebben.

Dit is de plek waar de karakteristieke variëteit van Monastrell-druif staat en de bezoeker een route biedt waar ze alle geheimen van de oorsprongsbenaming Yecla kunnen leren kennen.

Door deze activiteit kun je de wijnen proeven, die een echte traditie hebben die diep geworteld is in deze landen . Het ontdekken van zijn karakter, zijn nuances en zijn smaak wordt sterk aanbevolen bij deze ervaring.

Er zijn verschillende wijnmakerijen die tijdens deze route te vinden zijn, zoals Bodega Castaño, La Purísima of La Barahonda, evenals verschillende gespecialiseerde winkels en restaurants met betrekking tot wijn.

"De regelgevende raad onderschrijft de ervaren kwaliteit van de druiven en wijnen die worden geproduceerd om te garanderen dat elke fles een echte smaak heeft", leggen ze uit op de toeristische website van Murcia . "Zijn rigoureuze werk wordt uitgevoerd met het toezicht op de wijngaarden en wijnmakerijen door het gekwalificeerde team van zijn controle-instantie die periodiek de wijnen analyseert om hun authenticiteit te garanderen met het onderscheidende kenmerk dat op het etiket aan de achterkant van de flessen staat."

Ten slotte vallen tijdens de maand mei de San Isidro-feesten op, waar u festivals, proeverijen, een middeleeuwse markt en wijnproeverijen kunt vinden, een ervaring om rekening mee te houden om de wijnbereidingstraditie van dit gebied volledig te begrijpen.