Wie heeft er voorrang op de rotondes in Spanje?

19-02-2021

Wie heeft er voorrang op de rotondes in Spanje? 


De Guardia Civil legt de uitzondering op de regel op fietsers en rotondes uit

Wat is er erger dan een rondpunt in Spanje? Iedereen kent dat wel, je wil een rondpunt oprijden, vliegt er wel iemand naast jou de rotonde op. Of je wil er af gaan maar komt er van links al snel ene voorbij uwe neus afslaan.

Wel, de Spaanse politie wil hier nu verandering in brengen en uitleggen hoe het nu eigenlijk echt moet.

Als algemene regel geldt:

Dat voertuigen die op een rotonde rijden altijd voorrang hebben op de voertuigen die erop rijden. Dit staat in artikel 57 van het Algemeen Verkeersreglement en in artikel 21.2 van de Verkeerswet: "Op rotondes hebben degenen die zich binnen de ringweg bevinden voorrang op degenen die ze willen betreden". Het is een basisregel om correct te circuleren op rotondes 

Fiets of auto: 

Wie heeft voorrang op rotondes.

Zoals alles in het leven kent ook deze regel een uitzondering die de regel bevestigt. De Guardia Civil heeft het uitgelegd en de DGT herinnert het zich voortdurend, aangezien het een buitengewone situatie is die soms twijfels en conflicten op de weg veroorzaakt. In uitzonderlijke gevallen moeten voertuigen binnen een rotonde of afrijdend van de rotonde stoppen wanneer ze een groep fietsers tegenkomen die de rotonde al zijn opgekomen, zelfs als er ploegleden zijn die nog niet zijn op de rotonde zijn. 

"Een enkele fiets is voldoende om de hele groep voorrang te geven op de rotonde. Voorrang bij de doorgang voor fietsers "Wist je dat wanneer een groep fietsers in een peloton rondrijdt, zij voorrang hebben op een rotonde zolang de eerste al aan de oversteek is begonnen of de rotonde is opgereden? Voertuigen op de rotonde moeten wachten tot de laatste fietser van de groep die gepasseerd is ", heeft de Guardia Civil via Twitter uitgelegd.

 Met andere woorden, fietsers hebben voorrang op een rotonde, ook boven de voertuigen die binnen rijden, als de eerste er al is binnengereden. Het is een van de gevallen waarin automobilisten voorrang moeten geven aan de meest kwetsbare gebruikers, zelfs stoppen indien nodig. Dit staat in artikel 64 van de RGC 'Algemene regels en doorgangsvoorrang voor fietsers': 'Fietsers zij hebben voorrang van doorgang met betrekking tot motorvoertuigen wanneer het motorvoertuig rechts of links afslaat, indien toegestaan, een andere weg op te gaan en er een fietser in hun nabijheid is ". 

Fietsers hebben ook voorrang "als, in groepsverband gereisd, de eerste al aan de oversteek is begonnen of een rotonde op is gegaan". En natuurlijk "bij het rijden op een fietspad een goed gemarkeerd pad voor fietsers of berm." "In alle andere gevallen zijn de algemene regels inzake voorrang van doorgang tussen voertuigen van toepassing", verduidelijkt het artikel. De DGT legt het ook uit.  "Wat je moet weten over de circulatie van fietsers op rotondes. Als ze in een groep rijden, doen ze dat als een eenheid en hebben ze allemaal voorrang op de andere voertuigen, op voorwaarde dat de eerste de rotonde al is opgekomen", legt de DGT voortdurend uit via Twitter. In dit geval moet de groep fietsers als één voertuig worden behandeld en niet als meerdere voertuigen tegelijk. Alle auto's (die binnen de rotonde en die erbij komen) moeten stoppen en wachten tot de laatste renner in het peloton voorbij is. "Uiteindelijk is het alsof de hele groep fietsers één denkbeeldig voertuig vormt, waarvan de voorkant de eerste fietser was en de achterkant de laatste", voegt de DGT toe.

 Fietsers moeten ook voorrang verlenen. Deze regel betekent niet dat fietsers 'als een gek' een rotonde kunnen oprijden. De DGT verduidelijkt dat de fietsen ook de prioriteit van de andere voertuigen moeten respecteren, hoewel het benadrukt dat er uitzonderlijke situaties zijn waarin fietsers voorrang krijgen en andere bestuurders moeten vertragen (zelfs stoppen indien nodig) om aan hen over te geven als de fietsen bevinden zich al op de rotonde. 

Kwetsbare gebruikers 

"Let goed op hun manoeuvres, ze zijn kwetsbaarder", herinnert het bureau zich. Door hun onbeschermde toestand worden voetgangers en fietsers vaak het zwaarst getroffen door verkeersongevallen. Volgens gegevens van de DGT zijn zij in feite de groepen met het hoogste ongevallencijfer in stedelijke gebieden en is de ernst van hun verwondingen negen keer hoger dan die van een persoon die in het toerisme reist. 

Het is anders als de renner die het peloton leidt nog niet aan de oversteek is begonnen of de 'voorrangslijn' niet is gepasseerd. In dit geval zijn het de fietsers die moeten stoppen en wachten tot de oprit van de rotonde veilig is, net als elk ander voertuig dat van plan is om een ​​rotonde op te rijden. 

Als een fietser alleen rijdt, wordt dit geïnterpreteerd als een voertuig meer, dus je zult ook moeten wachten tot de oprit van de rotonde veilig is en de rest van de voertuigen zullen je voorrang moeten respecteren als je al op de rotonde bent. 

Bron:

https://www.marca.com/coches-y-motos/trafico/2021/02/15/602a172be2704e30938b45eb.html