Waarom een sleutelbeheerder belangrijk is voor uw vakantiewoning in Spanje.

23-05-2022

U hoort het af en toe wel eens in uw kennissenkring dat zij voor hun buitenverblijf in Spanje beroep doen op een sleutelbeheerder. Maar waarom is het zo belangrijk om een sleutelbeheerder te hebben? Wij geven u hier enkele redenen waarom.


Enkele redenen waarom een sleutelbeheerder een ´must´ is voor elke eigenaar van een woning in het buitenland:

  • Bijhouden van uw sleutels in geval u uw sleutels verliest of u uzelf heeft buitengesloten of als er iemand in uw woning moet zijn om een probleem op te lossen of in geval van renovatie-werken.
  • Om uw woning te poetsen als u het verhuurt (#schoonmaakdienst) of voor uzelf zodat u direct van een leuke vakantie kan genieten.
  • Voor de regelmatige bezoeken aan uw woning voor o.a. verluchting, doorspoelen van toiletten, planten water te geven, leegmaken van de brievenbus en visuele controles (vb ongedierte, inbraak of waterschade).
  • Indien u uw woning verhuurt, om uw gasten te ontvangen (ontvangst, contactpersoon, poetsen van de woning en wassen van het linnen).
  • De sleutelbeheerder is iemand die het hele jaar door in Spanje woont. Hij kent de regio en is uw persoonlijke contact persoon. Hij kan u helpen met alle vragen of problemen die u zou kunnen hebben.
  • Hij biedt vaak ook extra diensten aan en heeft betrouwbare contacten voor allerlei bouwwerken, installaties van airco, ontwerp en onderhoud van de tuin, onderhoud van het zwembad, schilderwerken , etc.
  • Wanneer het alarm afgaat en u bent niet op uw vakantiebestemming, kan de sleutelbeheerder uw woning gaan controleren. Bij eventuele inbraak wordt u onmiddellijk gecontacteerd en de nodige instanties gewaarschuwd die de vaststellingen kunnen komen doen.

Kortom, een sleutelbeheerder is iemand die uw sleutels bewaard in een kluis, waar niemand anders aan kan. Die u kan contacteren wanneer u in uw thuisland bent om eens naar uw vakantiewoning te gaan zien of alles nog in orde is. Een tussenpersoon tussen u en diegene die in vakantiewoning werken uitvoeren. U uit de nood kan helpen wanneer u uw sleutels verloren heeft.

Costa Calida 4 You biedt deze dienst aan voor diegene die een vakantiewoning hebben in de regio Costa Calida, Murcia.