Elf plaatsen om te bezoeken op minder dan een uur van Murcia

29-01-2021
De Stranden Van Aguilas
De Stranden Van Aguilas

De zon schijnt hier meer dan 3.000 uur per jaar en de kust wordt omringd door twee zeeën van warm water. In feite staat de kustlijn bekend als de Costa Cálida . Het is Murcia, de regio Murcia .

We vinden hier lange stranden en kleine baaien. Velen van hen worden beschouwd als openluchtkuuroorden vanwege het hypersaline water van de Mar Menor en zijn modder. Maar in Murcia is er veel meer dan alleen strand.

Als we in de hoofdstad van Murcia zijn, zijn dit enkele van de essentiële plaatsen om te bezoeken en die liggen op minder dan een uur rijden . Er zijn 11 mogelijkheden die we uitlichten, maar er zijn er nog veel meer.

Regionaal park Calblanque

Parque Regional de Calblanque
Parque Regional de Calblanque


Het is gelegen aan het oostelijke uiteinde van de kust, tussen Cabo de Palos en Portmán. Het wordt gekenmerkt door de grote diversiteit aan omgevingen die daar samenkomen, met Aleppo-dennenbossen, struiken, boulevards, zandgebieden, duinen, paleoduinen, baaien en kliffen. Calblanque kan het hele jaar door bezocht worden met zeer milde temperaturen, hoewel ze in de zomer hoog zijn. Velen komen genieten van de stranden, die worden gekenmerkt door hun fijne, gouden zand en hun bijna maagdelijke staat.

Cabo de Palos

Cabo de Palos
Cabo de Palos


De kliffen en baaien van dit vulkanische schiereiland zijn verbluffend. De lage, zanderige kustlijn in de La Manga-sectie wordt steil en rotsachtig rond de kaap en komt uit in baaien en holtes. Een wandeling loopt door de kliffen van de stad, oorspronkelijk een vissersdorp, en elk van zijn baaien. Kleine ladders vergemakkelijken de toegang voor duiken en snorkelen. In 2016 werd het uitgeroepen tot een van de beste plekken in Europa om te duiken.

Salto del Usero

El Salto Del Usero, in BullasCARM
El Salto Del Usero, in BullasCARM


In de natuurlijke omgeving van Bullas vallen de Aceniche-vallei, de Mula-rivierbedding, het Regidora-ravijn en verschillende watervallen op. El del Usero is misschien wel een van de mooiste natuurgebieden van Murcia. Het is een natuurlijke poel die is ontstaan ​​door de erosie van de rivier de Mula.

Águilas

STAD ÁGUILAS
STAD ÁGUILAS


Gelegen op het meest zuidelijke punt van de regio, fungeert het als een grens met Andalusië. Voorgezeten door zijn prachtige kasteel, zijn de stranden ons verslaan, het beslaat een 28 kilometer lange kustlijn en zijn mediterrane charme. Feniciërs, Romeinen en moslims zijn hier langsgekomen en hebben ook hun overblijfselen achtergelaten. De Romeinse overblijfselen vallen op, waaronder de thermale baden. Águilas staat bekend om zijn carnavals, uitgeroepen tot festival van internationaal toeristisch belang.

Cieza

Cieza
Cieza


Het valt op door de paleolithische en neolithische sites, uniek in de mediterrane boog en door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Naast deze gemeente is er een van de mooiste natuurlijke landschappen gevormd door de rivier de Segura, de Cañón de los Almadenes, waar de rivier zich versmalt en honderden meters wanden vormt. Het is de moeite waard om in de lente Cieza te bezoeken, om te genieten van het fenomeen van de bloei van de fruitbomen van de Murcische boomgaard, vooral de perzikbomen.

Sierra Espuña

Sierra Espuña
Sierra Espuña


Het is een bergmassief met kalksteenformaties die hoger zijn dan 1500 meter boven zeeniveau. Tot de opvallende punten van het regionale park Sierra Espuña behoren de Pozos de la Nieve, de Ermita de la Santa, de Valle de Leiva en het panoramische uitzicht vanaf de Casa Forestal de la Carrasca. Het informatiepunt is het Ricardo Codorniú Visitor and Management Centre.

Lorca

Lorca
Lorca


Met geschiedenis, erfgoed en traditie is Lorca een monumentale stad: middeleeuwse muren, renaissancekerken, barokke paleizen en negentiende-eeuwse theaters. Het centrum werd in 1964 uitgeroepen tot historisch-artistieke site en het kasteel is een nationaal monument. Het gemeentelijk gebied van Lorca biedt een grote diversiteit aan landschappen uit de noordelijke hooglanden, de vruchtbare Guadalentín-vallei en de rustige ongerepte kust van Calnegre, uitgeroepen tot Regionaal Park.

Cueva del Puerto


Cueva del Puerto
Cueva del Puerto

Het is de ondergrondse holte met de langste horizontale verplaatsing in Murcia. Ze zijn meer dan 700 meter lang. Er is een grote diversiteit aan kamers, met spectaculaire rotsformaties. Het welkomstcentrum Cueva del Puerto de Calasparra organiseert fantastische audiovisuele shows.

Caravaca de la Cruz

Caravaca de la Cruz
Caravaca de la Cruz


De stad is georganiseerd rond het basiliek-heiligdom van de Santísima y Vera Cruz, waar twee splinters worden vereerd, vermoedelijk vanaf het kruis waar Jezus Christus stierf. Voor iets is Caravaca een van de vijf heilige steden van het katholicisme.

Valle del Ricote

Valle del Ricote
Valle del Ricote


De gemeenten Abarán, Archena, Blanca, Cieza, Ojós, Ricote, Ulea en Villanueva del Segura vormen een weelderige boomgaard, die langs de oevers van de rivier de Segura slingert. Het is een vruchtbare vlakte die verankerd is in zijn Arabische erfgoed, dat naast zijn irrigatiesystemen ook zijn vele overblijfselen laat zien. Blanca bewaart de erfenis van esparto en in Abarán kunnen we de talrijke norias of "ñoras" zien die overblijven.

Balneario de Archena

Balneario de Archena
Balneario de Archena

Het is een authentieke oase gelegen op een prachtige plek met het hele jaar door een mild klimaat, in de Ricote-vallei, naast de rivier de Segura die door Archena loopt. Het water wordt zowel preventief als curatief gebruikt. Dit voorjaar, rijk aan mineraliserende elementen, komt uit bij een temperatuur van 52ºC.